Gezonde vleesvervangers

Gezonde vleesvervangers

Het eten van peulvruchten eerlijk is een gezonde manier om je dagelijkse eiwitbehoefte aan te vullen zonder afbreuk te doen aan je favoriete vleesgerechten. Het eiwit in peulvruchten is echter onvolledig, dus je moet ze combineren met voedsel gemaakt van zaden of granen om een complete eiwitmaaltijd te krijgen. Een kopje gebakken bonen, zwarte bonensoep of edamame bevat 12 gram eiwit en een kwart kopje tofu is 10 gram eiwit. Ongeacht uw voedingsvoorkeuren, u kunt recepten vinden voor vleesloze maaltijden met bonen.

Om hun verteerbaarheid te verbeteren, moeten peulvruchten in water worden geweekt. Als u vers water gebruikt bij het sudderen van bonen, worden ze gemakkelijker verteerbaar. Door ze in water te koken voordat je ze aan je maaltijd toevoegt, zullen ze ook hun voedingswaarde verbeteren. Zorg er ook voor dat u veel water drinkt en regelmatig beweegt om de extra vezels aan te kunnen. Eenmaal geweekt, kunnen peulvruchten worden toegevoegd aan soepen of worden gemengd in smoothies. Bonen zijn veelzijdig en vormen een belangrijk onderdeel van vele culturen over de hele wereld.

Het eten van peulvruchten heeft tal van gezondheidsvoordelen. Sommige onderzoeken hebben ze in verband gebracht met een lager cholesterolgehalte en hartaandoeningen. Er zijn echter bepaalde risico's met peulvruchten, waaronder hoge niveaus van lectines. Kookmethoden kunnen echter de hoeveelheid van deze schadelijke lectines verminderen en toch de gewenste gezondheidsvoordelen opleveren. Dan zijn er enkele peulvruchten die veel vezels bevatten, die een lager totaal cholesterolgehalte hebben. U kunt ook genieten van een lagere bloeddruk na het eten van peulvruchten.

Zoek meer informatie op: valledelsole.nl